Akce
MLADÁ BOLESLAV TOUR ŠKODA AUTO

2.5. 2010 22:8
- blíží se největší cyklistická akce v našem městě. Už 14.5. to vypukne. Mrkněte na www.kolopro.cz nebo na odkaz ZÁVODNÍ TEAM na naší hlavní stránce.

Seriál Kolo pro život pokračuje tuto sobotu v Mladé Boleslavi

Mladá Boleslav bude v sobotu 14. května hostitelem druhého letošního závodu seriálu Kolo pro život s názvem Mladá Boleslav Tour Škoda Auto. Závod odstartuje hvězda světové rallye, Fin Juho Hänninen.

 

V sobotu 14. 5. 2011 se rozjede druhý ročník závodu horských kol Mladá Boleslav Tour Škoda Auto zařazený do seriálu Kolo pro život. Pro závodníky jsou opět připraveny dvě trasy – hlavní závod 60km a Fitness jízda, která měří 25km. Organizátoři připravili drobné změny na trase, které závod zatraktivní. „Ubrali jsme přejezdů po asfaltu a nahradit je jízdou v terénu. Dále jsme na trasu zařadili zcela nový úsek na Dalešice, kde na závodníky čeká pořádný stoupák,“ řekl ke změnám na trati hlavní pořadatel Josef Hladík. Trať povede jezdce pojizerskou krajinou, například okolím barokní kaple Klokočka nebo v těsné blízkosti zříceniny hradu Zvířetice.

Loňské vítězství v Mladé Boleslavi bude obhajovat jezdec týmu Česká spořitelna - Specialized Pavel Boudný. Právě jemu se nejlépe povedl rozjezd nové sezóny seriálu Kolo pro život, když vyhrál úvodní závod Trans Brdy České spořitelny. Konkurencí Boudnému budou naši nejlepší bikeři.  Jan Hruška, Ondřej Fojtík (Nissan Dolák), Kristián Hynek (Česká spořitelna – Specialized MTB), Václav Ježek (Alpine Pro Author Team), Stanislav Hejduk (Top Ten Team Teplice) a řada dalších závodníku se tak spolu s Boudným poperou o tučné prémie vypsané na trati a pro celkového vítěze závodu. „Pro zatraktivnění startovního pole a zvýšení sportovní úrovně závodu jsme se rozhodli vypsat na trati jednu rychlostní a další vrchařskou prémii pro tři nejlepší, kteří si rozdělí celkem 20.000 Kč. Vítěz závodu navíc z Mladé Boleslavi odjede s odměnou 10.000 Kč,“ upřesnil Josef Hladík.

Slavnostní start závodu se uskuteční v 12:00 u Zákaznického centra Škoda Auto. Až do místa ostrého startu doprovodí závodníky soutěžní speciál Škoda Fabia Super 2000 pilotovaný finským soutěžním jezdcem světového kalibru Juho Hänninenem.  V místě startu a cíle na Krásné louce je pro veřejnost připraven bohatý doprovodný program, který odstartuje v 9:50 dětskými závody Junior Trophy.

Po celý den mohou návštěvníci využít v rámci doprovodného programu ŠKODA jízdu na populárních vozítkách Segway, nebo hrát o řadu hodnotných cen i zúčastnit se tipovací soutěže o dva pobyty v rámci hospitality programu na Tour de France v roce 2012. Testovací jízdy s vozy ŠKODA bude pro návštěvníky zajišťovat obchodní partner, společnost Havex Auto, která bude zároveň zájemcům nabízet informace o produktových novinkách, jak nových vozů Škoda, tak i Škoda originálního příslušenství. Juho Hänninen bude hostem stánku Škoda Auto, kde bude mít autogramiádu. Celý doprovodný program zakončí podvečerní vystoupení zpěváka roku 2009 Tomáše Kluse.

Pro účastníky závodu jsou připraveny v cíli hodnotné ceny. Po slavnostním vyhlášení výsledků proběhne bohatá tombola, kde je mezi hlavními cenami například zapůjčení vozu Škoda Yeti na celý víkend. Samozřejmostí je skvělé zázemí všech závodů KPŽ, jehož součástí je výborné jídlo, úschovna a mytí kol, sprchy s teplou vodou a zdravotnický personál. Další perličkou je projekce závodu na velkoplošné obrazovce umístěné přímo v areálu Krásná Louka.

On- line přihlášky do závodu končí v pondělí 9. 5. v 24:00.

 

 

Program: Mladá Boleslav Tour Škoda Auto          14. 5. 2011

Ukončení přihlášek On-line:       09. 5.2011 (24:00)

Místo:                                                  14. 5. 2011 Mladá Boleslav

Trasy:                                                   60 km – hlavní závod

                                                               25 – Fitness jízda

                                                               Junior Trophy – dětské závody

Start:                                                    12:00 Ml. Boleslav, tř. Václava Klementa - zákaznické centrum

                                                               09:50 Ml. Boleslav – Krásná Louka (dětské závody Junior Trophy)

Cíl:                                                         Ml. Boleslav - Krásná Louka

Prezentace:                                      Pátek 13. 5. (18.00-20.00)

Sobota 14. 5.(8.00-11.00, děti do 9:20)

Místo prezentace:                          Ml. Boleslav - Krásná Louka

 

Více informací naleznete na www.kolopro.cz

 

 

 





Zpět